Kezelési útmutató

Mobiltelefonos EKG mérés CardyMed készülékkel

A CardyMed készülék ismeretét feltételezzük az ismertető jelen részében.                            

A mobiltelefonos CardyMed mérés célja: tetszőleges mérési környezetben – orvosi rendelő, a beteg otthona stb.- 12 elvezetéses EKG mérés elvégzése és a mérés felküldése/tárolása szerveren. (Cardyonline.com )

Mielőtt a tényleges mérést elvégzi – ami csupán egyetlen gomb megnyomását igényli a mobiltelefonon – néhány beállítást el kell végeznie. (Ha Ön nem állítja át a CardyMed készülékét illetve a kapott Nokia 2700 tip. mobiltelefonját, a gyári beállításokkal azonnal megkezdheti a CardyMed használatát a mobiltelefonnal, a IV pont szerint.)

I. CardyMed készülék beállítása

1. Páciens felvétel (gyári érték: 1 páciens)

A CardyMed készülékben vegyen fel legalább egy pácienst a „PC-s mérés”-en kívül.

(Lásd: CardyMed_agymelleti_meres_kezelesi_h.doc című leírás b. pontját)

Ha nincs páciens felvéve a Cardy-ban, a mobiltelefon a mérés elindítása után hibaüzenetet ad: „A Cardy-n nincs felhasználó”

Ha több páciens van a Cardy-ban, a mobiltelefon a mérés elindítása után felkínálja a választást közülük. Vigyázat! Ha a kiválasztott páciensnek van EKG mérése a Cardy-ban, az aktuális mérés eredményét a tárolt mérés eredményével automatikusan összehasonlítja a Cardy. Ezt elkerülendő, figyeljen arra, hogy a kiválasztott páciensnek ne legyen mérése a Cardy-ban, ha az nem az aktuálisan vizsgált személy. (EKG felvételt az adott páciens kiválasztása után a Főmenü/Törlés menüpontban tud törölni.)

2. EKG mérés üzemmódja (gyári érték: M+)

Ha nem M+ üzemmódot akar mérni – méréskor a II elvezetésből 16sec-os ritmusgörbe, minden elvezetés  egy átlagolt ciklusa és 2sec nyers görbéje tárolódik – állítsa be a kívánt üzemmódot.

3. Cardy regisztráció a szerveren (rendszergazda elvégzi)

Jelenleg egy CardyMed készülék egy felhasználóhoz regisztrálható, – noha 9 páciens méréseit tudná a Cardy elkülöníteni –  ezért a CardyMed készülékeket a felhasználó orvos nevéhez rendeljük a szerveren. A mérés-páciens összerendelése jelenleg az orvos feladata: a felküldött mérést a szerveren a saját neve alatt látja, a páciens azonosítást a mérés időpontja alapján tudja elvégezni.(A jövőben a méréskor a mobiltelefonon lehetőség lesz a TAJ szám bevitelére és ezáltal a páciens a szerveren azonosítható. Adatvédelmi okok miatt jelenleg ez a funkció még nem működik.)

A regisztrációt a készülék átadása előtt a rendszergazda elvégzi.

4. Automatikus tárolás beállítása (gyári érték: off)

Mérés után a CardyMed nem tárolja automatikusan a mérést. EKG mérés után az képernyő (másszóval LCD) felső  sorában egy kérdés jelenik meg: EKG tárolása? Ha az eredmények megnézése közben – vagy ↓ gombbal mehet végig az eredményeken – bármikor megnyomja a gombot, a mérés tárolódik. Ha „X” gombbal kilép – aminek megerősítését kéri a program a véletlen adatvesztés elkerülése céljából – a mérés nem tárolódik.

Automatikus tárolást állíthat be a Főmenü/Beállítások menüpontnál.

II.A CardyMed és a mobiltelefon párosítása

A két készülék gyárilag párosítva kerül forgalomba, készülék csere vagy több CardyMed készülék használata esetén szükség lehet a CardyMed és a mobiltelefon párosítására (Ilyenkor a mobiltelefon megkeresi bluetooth kapcsolattal a Cardy-t.)

1. Indítsa el a mobiltelefonon a Cardy programot

2. Kapcsolja be a Cardy készüléket

3. Válassza ki az Opciók menüpontot

4. A kurzorral – mobiltelefon legnagyobb gombja körül a „perem”, mely le/fel és bal/jobb nyílként funkcionál – menjen rá az Új Cardy menüpontra

5. Nyomja meg a „Választ” felirat alatti gombot

A mobiltelefon megkeresi a közelében található bluetooth egységeket és ha talál Cardy-t, azt regisztrálja (párosítja önmagával). Sikeres párosítás végén „Cardy sikeresen beállítva” üzenet jelenik meg.

III. A mobiltelefon beállítása

A telefon átadásakor a mobiltelefonon telepítve van a Cardy program és fut. Ha abból véletlenül kilépne vagy a készülék lemerül és kikapcsol, feltöltés és bekapcsolás után

a program a képernyő alatt jobb oldalon található, Cardy felirat alatti gombbal indítható el.

IV. A mérés kezdeményezése a mobiltelefonon

1. Kapcsolja be a Cardy-t

2. Válasszon pácienst.

(Ha egy páciens van a Cardy-ban – gyári beállítás -, ugorjon a 3. pontra

Ha a Cardyban kiválasztott páciens nem azonos a vizsgált pácienssel, és a Cardyban

kiválasztott páciensnek van tárolt EKG-ja, azt törölje ki.

3. Mérés indítás a mobiltelefonon a „Mérés &…” alatti gombbal, ha fut a mobiltelefonon a Cardy program    (Ha a mobiltelefonon nem fut a Cardy program, indítsa azt el előtte.)

A mobil telefon programja átveszi a vezérlést a Cardy-n, annak gombjait hatástalanítja.

Ha a mérést le kell állítani, a mobiltelefon „Mégse” gombjával azt bármikor megteheti.

A mérés menetét a mobiltelefon és a Cardy kijelzőjén követheti:

Mobiltelefon kijelző tartalma                        Cardy kijelző tartalma

Várjon

Kapcsolódás                                                  Gombok lezárva

Mérés folyamatban                                        EKG görbék monitorozása

Feltöltés                                                         Eredmények/görbék

Ha tárolni kívánja a mérést a Cardy-ban, nyomja meg a Cardy-n a gombot.

Ha nem kíván tárolni, nyomja meg az „X”, majd a gombot a Cardy-n.

Javaslat: Ne tárolja a Cardy-ban a mérést, így legközelebb nem fogja a Cardy két különböző páciens EKG mérését automatikusan összehasonlítani.

4. Kapcsolja ki a Cardy-t a O kikapcsoló gombbal.

Mobiltelefonos_CardyMed_kezelesi útmutatóletöltés

Minden vélemény számít!

Go to Top