Gyantázás / Sens’x mézemulziós szőrtelenítés

Egy kis történelem……

Az idők kezdetétől számítva az emberek, de főleg a hölgyek nagy figyelmet szenteltek testük ápolására esztétikai, tisztálkodási, de gyógyászati és egészségügyi okokból is. Az ősi kultúrákban a szőrös testet tisztításának tartották.

Az ókorban és később a muzulmán országokban cukor, citromlé és víz keverékéből főztek szirupot, melyet felkentek az emberi testre és megszáradása után letépték.

Később megjelentek a szőrtelenítő csipesz, de ezeket csak kis testfelületen lehetett alkalmazni. Használtak borotvát, mely a bőr felszínén vágta el a szőrszálakat, s a gyakori borotválás hatására megerősödtek.

A 20.század elején Amerikában kezdődött, majd később Európában is folytatódott a felesleges szőröktől való megszabadulás divatja. A szoknyák hosszának rövidülésével és a fürdőruhák méretének csökkenésével egyenes arányban nőtt a szőrtelenítés iránti igény. Lényeg tehát a bőr felszínéről kiálló szőrszálak különböző anyagokkal és módszerekkel történőeltávolítása minnél hatásosabb és kíméletesebb módon a sima, selymes tapintás elérésére.

Gyantázás:

A tömeges szőreltávolítás egyik formája a gyantázás. Főleg méhviaszból, paraffinból, fenyőgyantából és hígítóból (pl.:terpentin) készülnek. A felmelegített gyantát a szőrnövekedéssel egyező irányban spatulával kenik fel a szőrelenítendő bőrfelületre, majd azzal ellentétes irányban tépik le. Az eljárás az idők folyamán korszerűsödött, görgős gyantapatronokat fejlesztettek ki, amikor is a gyantát letépőcsíkkal kell eltávolítani.

Sens’x mézemulziós szőrtelenítés

A SENS’X WO-MAN PROFESSIONAL® termékcsalád ismertetése

A SENS’X WO-MAN PROFESSIONAL® termékcsalád négyféle, 100 %-ban természetes, natúr kozmetikumból áll: a szőrtelenítés előtti bőrtisztító gélból, a hintőporból, a mézemulziós szőrtelenítőből és a szőrtelenítés utáni balzsamból. A kozmetikumokban harmonizálnak a hatóanyagok, a levendula és a rózsavíz (ezek bőrre gyakorolt gyógyító hatásuk régóta közismert), valamint a felhasznált alapanyagok. Minden termék hypoallergén, klinikailag ellenőrzött. A termékcsalád legfontosabb jellemzői: a nagyfokú higiéniára való törekvés, a gazdaságosság, s a vendég közérzetének minél kellemesebbé tétele. Női és férfi testen egyaránt alkalmazható.

SENS’X WO-MAN PROFESSIONAL® BŐRTISZTÍTÓ GÉL

Alkalmazásával el tudjuk távolítani a bőr felületéről és a pórusaiból is a szennyeződéseket. A bőrfelszínt kíméletesen zsírtalanítjuk, elősegítve ezzel a szőrtelenítés hatékonyságát. Bőrnyugtató és regeneráló hatású levendulaolajat tartalmaz.

SENS’X WO-MAN PROFESSIONAL® HINTŐPOR

Bőrnyugtató és regeneráló hatású levendulaolajat és kamillavirág kivonatot tartalmaz. Alkalmazásával a bőr sima és száraz lesz és kellemes tapintásúvá válik, továbbá jól láthatóvá teszi a pihe szőröket is.

SENS’X WO-MAN PROFESSIONAL® MÉZEMULZIÓS SZŐRTELENÍTŐ

A méz a természet csodálatos ajándéka, azt is mondják róla, hogy az “Istenek eledele”. Aktiválja a vérkeringést, nedvességet tárol és erőteljes antibakteriális enzimei, szerves savai, valamint a benne található inhibine enzim jóvoltából csökkenti a szőrtelenítés során keletkező fájdalmat és bőrpírt. Hypoallergén, allergiára hajlamos bőrön is kevésbé alakulnak ki piros viszkető foltok a szőrtelenítés után. A levendulaolaj és a rózsavíz jelentős bőrgyulladás csökkentő és regeneráló hatású. Lehetővé tesszük a letépő csík elhagyását. Mivel valamennyi komponens vízoldható, a felesleges helyre került mézemulzió langyos vízzel könnyen eltávolítható.

SENS’X WO-MAN PROFESSIONAL® SZŐRTELENÍTÉS UTÁNI BALZSAM

A készítmény hidratál és a bőrben gyorsan felszívódik. Kellemesen hűsít és frissít. A bőr selymes tapintásúvá válik. Bőrnyugtató és regeneráló hatású levendulaolajat tartalmaz.

Minden vélemény számít!

Go to Top